Andy nagyon fegyelmezett játékkal jutott a legjobb 16 közé, hétfőn Paire jön – Wimbledon 2017

Általános

Napra pontosan négy évvel azután, hogy Andy megszerezte első wimbledoni bajnoki címét (2013.07.07.), kisebb drámát kellett megélnünk a Center Pályán zajló Murray – Fognini mérkőzés alatt. Az történt ugyanis, hogy látszólag Andy fizikai gondokkal küzdött, magyarán szólva sántított, és mivel mindenki előtt ismert, hogy fáj a csipője, megijedtünk. Bár hozta az első szettet (6:2), Fognini kiegyenlített (4:6), majd ismét Andy percei következtek (6:1), aztán jött az igazán drámai negyedik szett. Itt ugyanis az olasz fiúnak több szettlabdája is volt, ám Andy hárította azokat és végül 7:5-re hozta a játszmát, ezzel a mérkőzést is. 

Ami nagyon tetszett, az Andy rendkívül fegyelmezett magatartása és nagyon okos játéka volt. Az utóbbi szinte mindig megy neki, az előbbi nem annyira. 🙂 Elképesztően jó volt látni, hogy mekkora önkontrollal játszott a pályán. Azért hangsúlyozom ezt ennyiszer, mert ennek óriási szerepe volt a továbbjutásában, hiszen felmérte, hogy az energiáit nem fordíthatja másra, csakis a játékra. Bravo Andy! 

Érdekesség azonban, hogy a meccset követő egyetlen interjújában sem beszélt arról, hogy bármije fájna, hogy sérülten játszott volna, kimondottan úgy fogalmazott: “ma nem mozogtam valami jól, de nem tudom, hogy ehhez volt-e köze a csipőmnek”. Reményét fejezte ki, hogy a két napos pihenés jót tesz majd neki, egyben elmondta: rendkívül boldog, hogy elérte a Tornán a második hetet és abban bízik, hogy hétfőn nagyon jól fog játszani a francia Benoit Paire ellen. Hozzátette továbbá, hogy innen már bármi lehet, akár sok meccset is nyerhet még a Tornán, erre törekszik.

Ez a hozzáállás, ez tetszik nekünk Sir Andy, igazi Bajnokra vall!  

Cikkek itt: 

http://www.atpworldtour.com/en/news/murray-fognini-paire-janowicz-wimbledon-2017-friday

http://www.bbc.com/sport/tennis/40540127?ns_mchannel=social&ns_campaign=bbc_sport&ns_source=facebook&ns_linkname=sport

Hétfőn tehát a legjobb 16 között Andy a francia Paire ellen lép majd pályára, reményeink szerint a Centeren, valamikor késő délután. Élő közvetítés az Eurosport 2-n.

Hajrá Andy! 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s